14 Etherische Olie Sprays die je zelf kan maken: Fris je huis op met handgemaakte spray

14 Etherische Olie Sprays die je zelf kan maken: Fris je huis op met handgemaakte spray

Geuren zijn de finishing touch van ons interieur! Ze hebben de subtiele kracht om een ruimte te transformeren en onze stemming te beïnvloeden. Of het nu de frisse, zoete geur van citrus is die je keuken vult of de rustgevende aroma van lavendel die door je slaapkamer zweeft, elke etherische olie creëert een unieke en persoonlijke sfeer.

De geur van je huis kun je zelf beïnvloeden door af en toe een heerlijke spray rond te spuiten. Dat is een super eenvoudige en natuurlijke manier om je huis niet alleen fris en uitnodigend te maken, maar ook een weerspiegeling van je eigen stijl en stemming! Met een paar eenvoudige ingrediënten en je favoriete etherische oliën kun je sprays maken die elke hoek van je huis laten opleven.

etherische olie spray

De kracht van etherische olie sprays

Het maken van etherische olie spray is eenvoudiger dan je denkt. Het begint allemaal met een basis van gedestilleerd water of, voor een langer houdbare spray, een mix van water en alcohol. Mix twee derde water met een derde alcohol.

Voor een flesje van 100 ml gebruik je ongeveer 10-20 druppels etherische olie, voor de heerlijke geur. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden: te weinig olie en je mist de geur, te veel en het kan overweldigend zijn. Schud je flesje voor elk gebruik om de olie en water te mengen, want olie en water scheiden zich van nature.

Het bewaren van je zelfgemaakte sprays is ook heel eenvoudig. Plaats ze op een koele, donkere plek om de integriteit van de oliën te behouden. Vermijd direct zonlicht en warmte, want die kunnen de kwaliteit van de olie aantasten.

In deze blog gaan we er nog wat dieper op in: In 5 stappen natuurlijke roomspray maken met etherische olie

 

diy etherische olie spray

14 Betoverende Etherische Olie Sprays

Het leuke van het maken van je eigen etherische olie sprays, is dat je de olietjes naar eigen smaak kunt toevoegen. En speel ook vooral met de verhoudingen! Meer druppeltjes van de ene olie en wat minder van de andere kan de geur weer net wat anders maken.

En wat is het toch fijn om etherische oliën te gebruiken, in plaats van chemische parfumstoffen. De olietjes zijn niet alleen een bron van natuurlijke geuren, maar ze hebben ook invloed op onze emoties en welzijn. En ze zijn niet schadelijk om in te ademen, pfiew!

Dit zijn onze favoriete combinaties:

  • Franse Lavendel & Vanille - Perfect voor de slaapkamer
  • Eucalyptus & Pepermunt - Ideaal voor de badkamer of werkruimte
  • Sinaasappel & Kaneel - Creëer een warme sfeer in je woonkamer
  • Bergamot & Rozemarijn - Voor concentratie in de studeerkamer
  • Tea Tree & Citroen - Perfect voor keuken of badkamer
  • Mandarijn & Ylang Ylang - Ideaal voor romantische avonden
  • Grove Den & Cederhout - Voor een gevoel van rust
  • Rozemarijn & Salie - Ideaal voor werkplekken
  • Geranium & Jeneverbes - Voor relaxte middagen
  • Patchouli & Sandelhout - Voor meditatie of ontspanning
  • Limoen & Grapefruit - Verfrissend voor de keuken of eetkamer
  • Kaneel & Vanille - Warm en comfortabel voor koude dagen
  • Cipres & May Chang - Frisheid voor de badkamer
  • Ho Hout & Cajeput - Balancerend voor slaapkamer of meditatieruimte

etherische olie roomspray

Meng je mee? Het creëren van je eigen etherische olie sprays is niet alleen leuk, maar je stelt ook nog eens een super persoonlijk geurtje samen. Heerlijk voor een vleugje vreugde en comfort in je huisje!

Herinner je je die eerste keer dat je een aangename geur opmerkte en je je meteen beter voelde? Nu kun je dat gevoel elke dag ervaren met je zelfgemaakte sprays. Let's mix and spray!!

Shop alle etherische olie die je nodig hebt om jouw spray te maken. Of kies je toch liever voor het gemak van een kant-en-klare spray op basis van etherische olie? Ook prima!